ВидОнлайн курс
Записани курсисти39
Влез в Профила
Груминг процедури

Груминг процедури

Базови Хигиенни Процедури: Грижа и Професионализъм в Груминга за Кучета

В света на груминга за кучета, където красотата и здравето на животните са от съществено значение, грумърите се подготвят чрез курса „Базови Хигиенни Процедури“. Този курс служи като стъпка към придобиване на знания, умения и компетентности за осигуряване на висок стандарт на грижи и безопасност за нашите четириноги приятели.

Резултат от учене 11.1: Грижа за Кожа и Косъм на кучето

На този етап грумърите се обучават да разпознават различните типове козина и да идентифицират проблеми като ектопаразити и кожни заболявания. Те усвояват техниките за къпане, сушене и разресване, като използват подходящи козметични средства. Способността им да подготвят кожата и косата на животното за хигиенни процедури е от съществено значение, като се отчита винаги възможността за консултация с ветеринарен лекар.

Резултат от учене 11.2: Грижа за Нокти, Уши и Очи на кучето

На този етап грумърите научават как да поддържат ноктите, ушите и очите на животното. Те разпознават различни състояния и знаят как да използват подходящите инструменти за пилене и рязане на ноктите, както и техники за хигиена на ушите и очите. Грумърите не пропускат нито една детайл, включително проверка за кожни изменения, осигурявайки пълната грижа за здравето на животното.

Резултат от учене 11.3: Професионална Дентална Хигиена на кучето

На последния етап грумърите развиват уменията си за козметична дентална грижа. Те разпознават състоянието на зъбите и научават как да използват специфични техники за почистване на зъбна плака без използване на упойващи вещества. Грижата за устната кухина на животното не е само въпрос на красота, но и на здраве.

С завършването на курса „Базови Хигиенни Процедури“, грумърите стават гарант за безопасността и доброто самочувствие на кучетата, които им се доверяват. Техните умения и знания не само поддържат високи стандарти в индустрията на груминга, но и подпомагат дългия и щастлив живот на животните, заради които се грижат.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Настоящият онлайн курс за груминг е част от цялостната учебна програма за курс за Груминг специалист, който е част от професия „Кинолог“, специалност „Фризьор на кучета“. Курсът се състои от теоретична част, която е онлайн и задъжителна практика в Груминг салон.

Повече информация за условия, цена, график и продължителност на обучението по груминг, може да разгледате в сайта www.grooming-academy.com.

За да разгледате пълната учебна програма за онлайн груминг курс и включените модули по теория в курса по професия Кинолог, специалност „Фризьор на кучета“, моля, посетете този линк: Учебна програма за Груминг.

Курсът се организира от Българска Груминг Академия към ЦПО към “АКАДЕМИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ” ЕООД, Лицензиран център от Национална агенция за професионално образование и обучение, към Министерство на образованието (НАПОО), под лиценз № 2018121455 / 05.11.2018.


Курс за груминг

☎️ За контакт с координтор обучения:
T. 088 341 8080