Преподавателvesela.mariyanova
ВидОнлайн курс
Записани курсисти9
Влез в Профила
хуманно отношение към кучето

Хуманно Отношение към Кучето в Груминга

Хуманно Отношение към Кучето в Груминга: За Грижливи и Знаещи Професионалисти

Във вълнуващия свят на груминга, където връзката между човека и кучето се носи на най-високо ниво, се появява иновативният курс „Хуманно Отношение към Кучето“. Този курс не само обогатява знанията на грумърите по анатомия и физиология на кучетата, но ги учи и как да грижат за тяхното благосъстояние с уважение и грижливост.

Знание за Анатомия и Физиология на Кучетата

На първия етап грумърите се запознават със системите в организма на кучетата и разбират основните функции на тези системи. Те усвояват дефинициите на физиологични показатели и научават как да определят местоположението на органите в организма на кучето. Грумърите се учат да използват дезинфекционни средства, спазвайки стриктни хигиенни норми и така гарантират здравословни и безопасни условия за работа.

Грижа за Условията на Пребиваване на Кучетата

На втория етап грумърите се научават да осигуряват оптимални условия за отглеждане и пребиваване на кучета. Те се обучават как да спазват зоохигиенните изисквания при проектиране и изграждане на съоръженията, както и по време на експлоатацията на тези помещения. Грумърите стават компетентни в осигуряването на хигиенична среда в помещенията и извършването на хигиена на тялото на кучетата, спазвайки всички зоохигиенни стандарти.

Разбиране на Поведението на Кучетата

На последния етап грумърите разграничават различните типове поведение при кучетата и усвояват подходи за работа с тях. Те научават как да прилагат разнообразни методи, съобразени с изискванията за защита и хуманно отношение към животните. Грумърите стават способни ефективно да се справят с различните поведенчески сценарии, гарантирайки, че взаимодействието им с кучетата не само е професионално, но и чувствително.

След завършването на курса „Хуманно Отношение към Кучето“, грумърите не само се представят като знаещи професионалисти, но и като обичащи и грижовни партньори за кучетата. Този курс не само ги прави майстори на техническата страна на работата, но и ги възпитава като бъдещи застъпници на доброто отношение към животните. Те са не само грумери, но и зачитани и ценени членове на общността, които обичат и защитават кучетата, докато ги грижат с усмивка и преданост.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Настоящият онлайн курс за груминг е част от цялостната учебна програма за курс по Груминг специалист, който е част от професия „Кинолог“, специалност „Фризьор на кучета“. Курсът се състои от теоретична част, която е онлайн и задъжителна практика в Груминг салон.

Повече информация за условия, цена, график и продължителност на обучението по груминг, може да разгледате в сайта www.grooming-academy.com.

За да разгледате пълната учебна програма за онлайн груминг курс и включените модули по теория в курса по професия Кинолог, специалност „Фризьор на кучета“, моля, посетете този линк: Учебна програма за Груминг.

Курсът се организира от Българска Груминг Академия към ЦПО към “АКАДЕМИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ” ЕООД, Лицензиран център от Национална агенция за професионално образование и обучение, към Министерство на образованието (НАПОО), под лиценз № 2018121455 / 05.11.2018.


Курс за груминг

☎️ За контакт с координтор обучения:
T. 088 341 8080

Section 1Веведение в Хуманно отношение към кучето
Section 2Здравословни и Безопасни Условия на Труд в Груминг салона при Действия за Защита и Хуманно Отношение към Кучето
Section 3Действащо Законодателство
Section 4Контрол за Спазване на Изискванията и Правилата. Норми, Процедури и Методи за Контрол при Отношения с Кучето:
Section 5Влияние на Стреса, Нараняванията, Болката и Хуманното Отношение към Кучето при Работа с Него
Section 6Изисквания и Правила за Защита и Хуманно Отношение към Кучето при Работа и Търговия с Него
Section 7Допълнително ръководство