Преподавателvesela.mariyanova
ВидОнлайн курс
Записани курсисти9
Влез в Профила
Базови хигиенни процедури при груминга

Груминг процедури

Базови Хигиенни Процедури: Грижа и Професионализъм в Груминга за Кучета

В света на груминга за кучета, където красотата и здравето на животните са от съществено значение, грумърите се подготвят чрез курса „Базови Хигиенни Процедури“. Този курс служи като стъпка към придобиване на знания, умения и компетентности за осигуряване на висок стандарт на грижи и безопасност за нашите четириноги приятели.

В този модул ще разгледаме видовете услуги, които се предлагат в груминг салона, както и за кои животни са приложими те.

Грижа за Кожа и Косъм на кучето

На този етап грумърите се обучават да разпознават различните типове козина и да идентифицират проблеми като ектопаразити и кожни заболявания. Те усвояват техниките за къпане, сушене и разресване, като използват подходящи козметични средства. Способността им да подготвят кожата и косата на животното за хигиенни процедури е от съществено значение, като се отчита винаги възможността за консултация с ветеринарен лекар.

Грижа за Нокти, Уши и Очи на кучето

На този етап грумърите научават как да поддържат ноктите, ушите и очите на животното. Те разпознават различни състояния и знаят как да използват подходящите инструменти за пилене и рязане на ноктите, както и техники за хигиена на ушите и очите. Грумърите не пропускат нито една детайл, включително проверка за кожни изменения, осигурявайки пълната грижа за здравето на животното.

Професионална Дентална Хигиена на кучето

На последния етап грумърите развиват уменията си за козметична дентална грижа. Те разпознават състоянието на зъбите и научават как да използват специфични техники за почистване на зъбна плака без използване на упойващи вещества. Грижата за устната кухина на животното не е само въпрос на красота, но и на здраве.

С завършването на курса „Базови Хигиенни Процедури“, грумърите стават гарант за безопасността и доброто самочувствие на кучетата, които им се доверяват. Техните умения и знания не само поддържат високи стандарти в индустрията на груминга, но и подпомагат дългия и щастлив живот на животните, заради които се грижат.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Настоящият онлайн курс за груминг е част от цялостната учебна програма за курс за Груминг специалист, който е част от професия „Кинолог“, специалност „Фризьор на кучета“. Курсът се състои от теоретична част, която е онлайн и задъжителна практика в Груминг салон.

Повече информация за условия, цена, график и продължителност на обучението по груминг, може да разгледате в сайта www.grooming-academy.com.

За да разгледате пълната учебна програма за онлайн груминг курс и включените модули по теория в курса по професия Кинолог, специалност „Фризьор на кучета“, моля, посетете този линк: Учебна програма за Груминг.

Курсът се организира от Българска Груминг Академия към ЦПО към “АКАДЕМИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ” ЕООД, Лицензиран център от Национална агенция за професионално образование и обучение, към Министерство на образованието (НАПОО), под лиценз № 2018121455 / 05.11.2018.


Курс за груминг

☎️ За контакт с координтор обучения:
T. 088 341 8080

Section 1Хигиенна процедура
Section 2Комплексна процедура
Section 3Почистване на зъбен камък без упойка
Section 4Процедури за отделните групи козини
Лекция 4Късокосмести
Лекция 5Среднокосмести
Лекция 6Падащи козини
Лекция 7Твърдокосмести
Лекция 8Обемни козини